MOZGOLÓDÁSOK - Vendégünk: Ligeti Ernő shaolin kung-fu mester

Mozgolódások sorozatunk vendége ezúttal egy harcművész lesz, aki több mint harcművész. Ligeti Ernő shaolin kung-fu mester ma már "egészséges életmód magántanári" címét fontosabbnak tartja, mint a rengeteg bajnoki címét.

Az interaktív eseményen nem csak beszélgetünk a shaolin kung-furól, a chi kunról és a tai chiról, hiszen Ernő be is mutatja a helyszínen a különböző stílusok egy-egy mozdulatsorát, és harcművészeti fegyvereit is elhozza a Hámori Házba. A mester fényképes beszámolót is tart Kínáról, sőt egy kis kínai teakóstolásban is részünk lesz.  Kár lenne kihagyni, igazán érdekes programnak nézünk elébe!

A  beszélgetést Katona-Siklós Gabriella vezeti.

Belépőjegy: 1500 Ft/fő

Helyszín: Hámori Ház, Pécel, Ráday u. 25.

A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a rendezvényre előzetes bejelentkezés szükséges a www.hamorihaz.hu/esemenynaptar oldalon keresztül.

A mesterről:

ShifuLigeti Ernő, a Nemzetközi ChanWu Szövetség 7. szintű oktatója, többszörös Magyar-, Európa- és Világbajnok. 15 éves kora óta foglalkozik harcművészetekkel. A Kung Fu alapjait szülővárosában sajátította el, majd 1993–tól céljaként tűzte ki, a tradicionális irányzatok tanulmányozását.
Jártasságot szerezett a déli Shaolin, az északi Shaolin, a Thai boksz és a TaiJi szellemiségében és mozgásvilágában.

2003-ban megalapította a Pagoda Shaolin Kung Fu Egyesületet, melynek mind a mai napig az elnökeként tevékenykedik. Nevelőedzője több sikeres versenyzőnek. Eddig öt tanárt nevelt ki, akik közül három ma is aktív.

Mai tevékenységei közé tartozik, az egészséges testi és szellemi életre nevelés, a természetes életmód, az egészségmegőrzés.

Versenyzőként tapasztalta, hogy ha eleget akarunk tenni az állandó fizikai igénybevételeknek, akkor nem elegendő a testnek az edzése. Ha harmonikus fejlődést szeretnénk elérni, akkor elengedhetetlen, hogy a külsővel és a belsővel egyaránt foglalkozzunk.
Célja, hogy minél több emberrel megismertesse a harcművészetek jótékony hatását, szeretné mindenki számára elérhetővé tenni, hogy ezzel járulhasson hozzá az egészséges életvitel kialakításához!

Amit életfilozófiának tekint:

„Ha egy évre tervezel, ültess virágot,
Ha tíz évre tervezel, ültess fát,
Ha egy életre tervezel, taníts embereket! ”

Mesterei:
Carter Wong – déli Shaolin
Robert Lyons – déli Shaolin
ShiXing Hong – északi Shaolin
DuanZhiChao – TaiChi

Versenyeken eddig szerzett helyezések, érmek:   

Magyar Bajnokság: 5 db aranyérem, 2 db ezüstérem, 3 db ezüstérem

Európa Bajnokság: 2 db aranyérem

Világbajnokság: 7 db aranyérem, 2 db ezüstérem

Nemzetközi verseny: 1 db ezüstérem

23

Péntek

18:00

Időtartam: 2 óra

Létszám: 40 fő

Ár

1 fő / alkalom = 1.500 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Eseményt szervezi: Katona-Siklósi Gabriella
E-mail: gabcsi30@gmail.com
Telefon: 06 70 231 4738

Kapcsolattartó adatai


Köszönjük jelentkezését! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.