Keresés eseményeink között

Év:
Hónap:
Nap :
2019Július

26

Péntek

19:30
BRAZIL ZENÉS EST - Budapest Bossanova Quartet
Érdeklődöm

BRAZIL ZENÉS EST - Budapest Bossanova Quartet

A Hámori Ház júliusi szabadtéri koncertjének vendége: a Budapest Bossanova Quartet!

Elbűvölő, duruzsoló brazil dallamokkal, gyertyafényes, lampionos kerttel és meleg szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! 

A Budapest Bossanova Quartet tagjai:
Hurták Gábor: ének, gitár
Szalay Gábor: gitár
Földváry Balázs: nagybőgő
Cseh Balázs: dob

A bossa nova (a szóösszetétel jelentése: új divat) Brazíliában alakult ki az ötvenes évek közepén olyan szerzők közreműködésével, mint Johnny Alf és João Gilberto. A stílus alapja és őse a szamba , de a bossa nova dallama jóval komplexebb, ritmusa lassúbb, előbbi felfokozottságával szemben a bossa nova andalító, szinte álmosító hangulatú. A favellák környékén megjelent szambával ellentétben a bossa nova a Rio de Janeiro-i tengerpartokról származik.

Az est folyamán vendégeinket brazil büfével várjuk, ahol frissítő brazil koktélok, jegeskávét, borokat és brazil édes-sós harapnivalókat kínálunk. 

Eseményünkre a hely befogadó képessége miatt előzetes regisztráció szükséges a www.hamorihaz.hu/esemenynaptar oldalon keresztül! Érdemes a jegyet előre megváltani, hogy biztosan ott lehessen ezen a kivételes hangulatú szabadtéri koncerten, másrészt így kedvezőbb a belépőjegy ára is!
Jegyárak:
Elővételben fizetve: 3000 Ft/fő

A jegyek árát a Hámori Házat működtető Egylépcső Kft. K&H Bank Zrt. 10401921-50526581-53491008 bankszámlájára átutalva lehet rendezni, kérjük a közleményben tüntessék fel, hogy a számlát milyen névre, címre állítsuk ki.

Helyszínen készpénzben fizetve, előregisztrációval: 3500 Ft/fő.

Az előadás előtt és szünetében büfét biztosítunk.

 

Helyszín: Hámori Ház, 2119 Pécel, Ráday utca 25. 

 

Töltsön velünk egy különleges estét! Várjuk szeretettel!

A Hámori Ház csapata

 

26

Péntek

19:30

Időtartam: 3 óra

Létszám: 80 fő

Ár

1 fő / alkalom = 3.000 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Kurzust szervezi: Tölgyesi Klára
E-mail: info@hamorihaz.hu
Telefon: 06 30 975 5683
Kurzust tartja:
E-mail:

Kapcsolattartó adatai

27

Szombat

09:00
Családállítás csoport / egész napos program (2019.07.27.)
Érdeklődöm

Családállítás csoport / egész napos program (2019.07.27.)

Családállítás csoportunkba várjuk azokat a résztvevőket, akik nyitottak az önismereti vagy öngyógyító munkára. Lehetőség az Ön számára is ez a módszer, ha kapcsolati problémákkal,  szakmai életútjának elakadásával vagy  testi tüneteivel (esetleg konkrét betegséggel) küzd, és aktív szeretne lenne eme "gordiuszi csomó" feloldásában.


Mi történik a csoportban?
A csoporttagok jellemzően nem ismerek egymást, először találkoznak. A csoportot egy képzett rendszerállító vezeti.
A család/rendszerállítás során a kapcsolatainkról hordozott belső képünket más személyek térbeli elhelyezésével tesszük láthatóvá, modellezzük. Az így elhelyezett személyek (képviselők) testi érzékelései, az adott helyen felmerülő érzéseik, gondolataik meglepően pontos betekintést engednek a családi rendszer rejtett dinamikájába. A kliens és terapeuta együttműködve felismerheti ezeket. Átélhetjük és ráláthatunk családi rendszerünkben elfoglalt helyünkre, kötődéseinkre és már ez az élmény önmagában is segítő lehet. Feltárulhatnak a rendszer fejlődésének, a felmerült probléma megoldásának újszerű lehetőségei is. A megoldás felé tett lépéseket rítusszerű mondatok, mozdulatok segíthetik. Ez az új perspektíva, élmény, mély érzelmi, gondolati átrendeződést indíthat meg, a folyamat teljesebbé tételéhez sokszor idő és saját belső munka is szükséges.


A csoportot vezeti:
Tölgyesi-Nagy Klára családterapeuta, család és rendszerállító

Részvételi díj egész napos programra:
- ha szeretne dolgozni saját problémával: 15.000 Ft/fő
- ha megfigyelő vagy képviselő szeretne lenni: 8.000 Ft/fő

A csoportba előzetes jelentkezés szükséges!
Jelentkezéseket csak a csoportmunka egész időintervallumára fogadunk el!
Jelentkezni lehet: www.hamorihaz.hu/esemenynaptar
Telefon: 06 30 975 56 83 Tölgyesi-Nagy Klára
Helyszín: Hámori Ház, Pécel, Ráday utca 25.
A részvételi díj: teát, vizet tartalmaz.
A csoport létszám minimum 6 fő.

27

Szombat

09:00

Időtartam: 9 óra

Létszám: 11 fő

Ár

1 fő / alkalom = 15.000 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Kurzust szervezi: Tölgyesi-Nagy Klára
E-mail: info@hamorihaz.hu
Telefon: 06 30 975 5683
Kurzust tartja: Tölgyesi-Nagy Klára
E-mail: info@hamorihaz.hu
Telefon: 06 30 975 5683

Kapcsolattartó adatai

2019Augusztus

12

Hétfő

08:00
LIMONÁDÉ (napközis) TÁBOR - II. turnus
Érdeklődöm

LIMONÁDÉ (napközis) TÁBOR - II. turnus

Önismereti, mese és alkotótábor, sok játékkal, mozgással, a péceli Hámori Házban és kertjében, 6-11 éveseknek.

Időpont: 2019. augusztus 12-16.

Miket fogunk csinálni?

  • Lesz kézműves alkotó műhely, ahol papírral, fonallal ügyeskedünk, de nemezeléssel, varrással és festéssel is bíbelődünk. Cél, hogy minél több hazavihető, önálló alkotás szülessen.
  • Önismereti foglalkozások mesékkel, sok-sok játékkal, beszélgetéssel magunkról.
  • Sportos, mókás, ügyességi játékok.
  • Csapatjátékok, akadályversenyek.
  • Vizes-móka.
  • Logikai játékok, fejtörők.

… és persze pihenni is hagyjuk a gyerekeket!

INFORMÁCIÓK SZÜLŐKNEK:

Tábor nyitvatartás: 8.00 – 17.00 óra között. Táborhelyszín: Hámori Ház, Pécel, Ráday u. 25.

A tábor díja: 24 000 Ft/hét/fő, amely tartalmazza a programok, alapanyagok és kétszeri étkezés költségét. Testvérkedvezmény 10%.  Ebéd 1000Ft/nap összegért rendelhető.

Jelentkezés kizárólag a gyerek@hamorihaz.hu email címen lehetséges, további információ a gyerek@hamorihaz.hu email címen vagy Bajkai Zsuzsinál a +36-30/388-1716 telefonszámon kapható. Jelentkezési határidő: 2019. május 31.

A jelentkezés a 10 000 Ft előleg befizetésével válik véglegessé, amelyet a jelentkezést követő 8 napon belül a következő számlaszámra kérjük utalni: EGYLÉPCSŐ KFT. (2119 Pécel, Tas vezér utca 5.)

10401921-50526581-53491008. A tábort minimum 10 fő jelentkezése esetén indítjuk.

Sok szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

Bognár-Burik Bea, Bajkai Zsuzsi, Katona-Siklósi Gabriella, Tölgyesi-Nagy Klára

BEJELENTKEZNI AZ ALÁBBI ŰRLAPON KERESZTÜL IS LEHETSÉGES!

 

12

Hétfő

08:00

Időtartam: 9 óra

Létszám: 20 fő

Ár

1 fő / alkalom = 24.000 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Kurzust szervezi: Bognár-Burik Bea
E-mail: gyerek@hamorihaz.hu
Kurzust tartja:
E-mail:

Kapcsolattartó adatai

31

Szombat

19:30
KONCERT /BLUES/ - Jumping Matt and his Combo
Érdeklődöm

KONCERT /BLUES/ - Jumping Matt and his Combo

NYÁRBÚCSÚZTATÓ KONCERT A HÁMORI HÁZBAN... 

Fergeteges hangulatú szabadtéri koncert, hazai színekkel, ugyanis a zenekarban a péceli Csizmadia László basszusgitározik!

Blues zene, boogie-woogie, rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel... Kell ennél több?

 

PRIBOJSZKI MÁTYÁS – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát több, mint 30 országban koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. A rendszeres külföldi turnék, korábbi tagcserék és sok esetben a nehezen kiejthető név miatt a frontember Pribojszki Mátyás úgy döntött, hogy 2018. februárjától új névvel, de az utóbbi években már megismert zenekari tagokkal folytatja zenei pályafutását. A “Jumping Matt And His Combonév utal a frontember becenevére, valamint a zenekar egyedi zenei stílusára, ami egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nehezen szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, boogie-woogie, rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel. Az elmúlt 15 évben 5 nagylemezt, 1 dvd-t jelentetett meg a zenekar Pribojszki Mátyás Band név alatt, de az aktuális lemez, amelyen a csapat jelenleg is dolgozik, már az új névvel - “Jumping Matt And His Combo” - fog megjelenni.

 

Rövid visszatekintés: a 2007-ben megjelent “How many more?” c. nagylemezük aranylemez lett, valamint megkapták a Budapest Fringe Fesztivál “Különdíját” (2007), majd “Szakmai Díját” (2009). Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben Pribojszki Mátyás a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől, majd 12 év elteltével, 2009. októberében pedig már ő volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon. 2011. júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak.

 

A csapat rendszeresen turnézik, meghívott fellépője több nagy hazai és nemzetközi fesztiválnak Németországban,  Finnországban, Ausztriában, Olaszországban, Írországban és a Benelux Államokban, valamint Pribojszki Mátyás, a korábbi Memphis-i IBC győztes Little G. Weevil vendégeként közel egy hónapos amerikai turnén is részt vett, ahol Atlantától, Lousianán és Memphisen keresztül Texason át Kansasig mintegy hét államaban adtak felejthetetlen közös koncerteket, óriási sikerrel a műfaj őshazájában. A csapat korábbi néven -Pribojszki Mátyás Band- több alkalommal volt meghívott előzenekar nemzetközi fesztiválokon, így fellépett az egykori Rolling Stones tag “Bill Wyman and the Rhythm Kings”, a “Vaya Con Dios”, legutóbb pedig a legendás világsztár “Sir Tom Jones” előtt! Az előzenekari fellépés olyan sikeres volt és annyira tetszett Tom Jones-nak valamint zenekarának, hogy a világsztár felhívta (!) Pribojszki Mátyást egy közös örömzenélésre is. A zenekar legutóbbi nagylemeze 2016. nyarán jelent meg, “My stories” címmel és amelyen több amerikai blues ikon is közreműködik. Az új kiadvánnyal a nemzetközi zenei sajtó gyelmét ismét sikerült felkelteni, több interjú felkérés érkezett (Blues Blast Magazine (USA), Bluesnews Magazine (DE, FI, NL, NO), Bluesharpinfo (B/NL)) és rengeteg pozitív lemezkritika látott napvilágot európai és amerikai szaklapokban egyaránt. A zenekar számait több európai és amerikai rádió játssza rendszeresen.

A CSAPAT FELÁLLÁSA:

Pribojszki Mátyás-szájharmonika, ének

Szász Ferenc-gitár

Molnár Dániel-dob

Csizmadia László-basszusgitár

 

EDDIG MEGJELENT KIADVÁNYOK:

Pribojszki Mátyás Band – My stories (cd) 2016.

Pribojszki Mátyás Band – Treat (cd) 2013.

Pribojszki Mátyás Band – Boogie on the ship (cd) 2010.

Pribojszki Mátyás Band – How many more? (cd) 2007.

Pribojszki Mátyás Band – Live in Budapest at the A38 (dvd) 2006

 

Jegyárak: elővételben 3000 Ft/fő, a helyszínen: 3500 Ft/fő.

A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes bejelentkezés feltétlenül szükséges az alábbi regisztrációs lap kitöltésével.

Érdemes a jegyet előre megváltani, hogy biztosan ott lehessen ezen a kivételes hangulatú koncerten!

A jegy(ek) ára a Hámori Házat működtető Egylépcső Kft. K&H Bank Zrt. 10401921-50526581-53491008 bankszámlájára utalva rendezhető. A közleménybe kérjük feltüntetni: "Jumping Matt".

Személyes jegyátvételről, vásárlásról egyeztetni szükséges a 06-30/975-5683 -as telefonszámon.

További információ: Tölgyesi Klára, tel.: 06-30/975-5683, info@hamorihaz.hu.

HELYSZÍN: Hámori Ház, Szabadtéri színpad, Pécel Ráday u. 25. 

A koncert előtt és szünetében büfét biztosítunk.

Töltsön velünk egy különleges estét! Várjuk szeretettel!

 

A Hámori Ház csapata

 

Bejelentkezés az alábbi regisztrációs lap kitöltésével lehetséges:

31

Szombat

19:30

Időtartam: 2 óra

Létszám: 80 fő

Ár

1 fő / alkalom = 3.000 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Kurzust szervezi: Tölgyesi Klára
E-mail: info@hamorihaz.hu
Telefon: 06 30 975 5683
Kurzust tartja:
E-mail:

Kapcsolattartó adatai

Köszönjük jelentkezését! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.