Keresés eseményeink között

Év:
Hónap:
Nap :
2020Július

17

Péntek

19:30
Szabadtéri koncert - Ferenczi György és Pintér Zsolt (country-blues)
Érdeklődöm

Szabadtéri koncert - Ferenczi György és Pintér Zsolt (country-blues)

IDŐPONTVÁLTOZÁS!!! -  Kedves Vendégeink! A zenészeknél felmerült - előre nem látott - program-összetorlódások miatt, Ferenczi György kérésére a július 16. (csütörtökre) a Hámori Házban meghirdetett koncertet, JÚLIUS 17-én, pénteken tarjuk meg, mindenkitől elnézést kérve a kénytelen változtatásért!!! A megváltott jegyek az új időpontra természetesen érvényesek, azoknak a Kedves Vendégeinknek, akiknek az új időpont nem megfelelő természetesen visszafizetjük a jegy árát, illetve a jegyek az augusztusi koncertprogramra beválthatóak, melyet a kreativ@hamorihaz.hu e-mail címen, Horváth Krisztinának lehet jelezni. 

Megértésüket, megértéseteket kérjük, köszönjük! 

a Hámori Ház csapata

*********************************************************

Óriási öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a hazai szájharmonikázás koronázatlan királya Ferenczi György és kiváló zenésztársa Pintér Zsolt elfogadta felkérésünket és egy fergeteges country-blues lakáskoncertet adnak duóban a Hámori Házban.

 

Ferenczi György, a világszerte népszerű szájharmonikás-hegedűs-énekes a magyar könnyűzene egyik legszínesebb egyénisége. Játéka több mint kétszázhetven lemezen hallható, ebből húszat ő maga jegyez.
Pintér Zsolt mandolinost, gitárost, hegedűst leginkább a Rackajam soraiban láthatjuk mostanság. Azt már kevesebben tudják róla, hogy 2008-ban az Acousticure nevű formációjával elnyerte az „Európa Legjobb Bluegrass-zenekara” címet.
Kettejük koncertje igazi csemegével, kivételes zenei élménnyel kecsegtet.

 

A zenészekről:

Ferenczi György 1985-ben country-zenészként kezdte pályafutását a Kápa együttesben, négy évig külföldön játszott a Rodeo zenekarral. 1993-ban a trossingeni szájharmonika-világbajnokságon Szabó Tamással megosztott 5. helyezést értek el, kiváló minősítést szereztek. 2001–beneMeRTon-, 2004-ben Artisjus-díjat nyert.

Fúziós zenét játszik, egyre inkább határozottan a népzene felé fordulva.

Stúdiózenészként közel 250 lemezen játszott. Dolgozott a Hobo Blues Banddel, az LGT-vel, a Takáts Tamás Dirty Blues Banddel, az Eddával, Zoránnal, Kimnowákkal, Gerendás Péterrel, GanxstaZolee és a Kartellel,[1] Dopeman-nel.[2]

Díjai, elismerései:

 • eMeRTon-díj (2006)
 • Gundel művészeti díj (2009)
 • Párhuzamos Kultúráért díj (2010)[3]
 • Magyar Arany Érdemkereszt (2012)
 • Máté Péter-díj (2019)

 

Pintér Zsolt hangszerei: harmonika, gitár, hegedű, mandolin.

Zenekarok, ahol játszik: Booboo'spunch (előadó/zenész), P.O.T (PerfectOpportunity) (előadó/zenész, 2000-), Ferenczi György és a Rackajam (vokalista).

Egy zenei szakújságíró egyik cikkben azt írta róla: „…úgy játszol bluegrass-t, ahogy itthon rajtad kívül senki az országban” 

Pintér Zsolt: Mindig is az amerikai zenék vonzottak, és ez családilag sem volt ellensúlyozva mással, például magyar népzenével. Rengeteg zene szólt otthon, és mind angolszász volt. Azt, hogy elkezdtem zenélni, egyébként Ferenczi Gyurinak köszönhetem, aki először adott hangszert a kezembe. Western filmeken nőttem fel, és mindig is izgatott, hogy többet tudjak meg erről a muzsikáról. Persze a filmekben nem az eredeti countryzenéket halljuk, de azokhoz is eljutottam egy idő után. Gyuritól nyolc évig tanultam harmonikázni, majd az ő biztatására tértem át a hegedűre, ami akkoriban a kedvenc hangszerem volt.” Majd jött a mandolin és a gitár.        

 

Vendégeinket a büfében finom borokkal és házi készítésű harapnivalókkal is várjuk!

 

Jegyárak: elővételben 3000 Ft/fő, a helyszínen: 3500 Ft/fő.

A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes bejelentkezés feltétlenül szükséges KIZÁRÓLAG az alábbi regisztrációs lap kitöltésével.

Érdemes a jegyet előre megváltani, hogy biztosan ott lehessen ezen a kivételes hangulatú lakáskoncerten!

Utalásnál kérjük a Közlemény rovatban feltüntetni a "FerencziPintér”.

 

FIGYELEM ÚJ (!!!) a bankszámlaszám: Egylépcső Kft. K&H Bank Zrt.  10401921-50526581-53491015.

 

HELYSZÍN: Hámori Ház - 2119 Pécel, Ráday u. 25.

 

Töltsön velünk egy különleges estét! Várjuk szeretettel!

 

JELENTKEZÉSI ADATLAP

17

Péntek

19:30

Időtartam: 2 óra

Létszám: 80 fő

Ár

1 fő / alkalom = 3.000 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Kurzust szervezi: Horváth Krisztina
E-mail: kreativ@hamorihaz.hu
Kurzust tartja:
E-mail:

Kapcsolattartó adatai

2020Augusztus

10

Hétfő

08:00
LIMONÁDÉ (napközis) TÁBOR II. turnus
Érdeklődöm

LIMONÁDÉ (napközis) TÁBOR II. turnus

Mese-, dráma- és alkotótábor a péceli Hámori Házban és kertjében, 6-8 éveseknek.

 

Időpont: 2020. augusztus 10-14.

 

Milyen programokkal várjuk a gyerekeket? 

 • Drámás mesefoglalkozások sok-sok játékkal. 
 • Kézműves alkotó műhely, ahol papírral, fonallal ügyeskedünk, de nemezeléssel, varrással és festéssel is bíbelődünk. Cél, hogy minél több hazavihető, önálló alkotás szülessen.
 • Sportos, mókás, ügyességi játékok.
 • Csapatjátékok, akadályversenyek.
 • Vizes-móka.
 • Logikai játékok, fejtörők.

… és persze pihenni is hagyjuk a gyerekeket!

 

INFORMÁCIÓK SZÜLŐKNEK:

Tábor nyitvatartás: 8.00 – 16.00 óra között. Táborhelyszín: Hámori Ház, Pécel, Ráday u. 25.

A tábor díja: 26 000 Ft/hét/fő + ebéd, amely tartalmazza a programok, alapanyagok és háromszori étkezés (reggeli, tízórai, uzsonna) költségét. Testvérkedvezmény 10%.  Ebéd 1200Ft/nap összegért rendelhető.

Jelentkezés az alábbi adatlapon, illetve a gyerek@hamorihaz.hu email címen lehetséges!

További információ a gyerek@hamorihaz.hu email címen vagy Bajkai Zsuzsinál a +36-30/388-1716 telefonszámon kapható.

 

Jelentkezési határidő (meghosszabbítva): 2020. június 30.

A jelentkezés a 10 000 Ft előleg befizetésével válik véglegessé, amelyet a jelentkezést követő 8 napon belül a következő számlaszámra kérjük utalni: Egylépcső Kft. (2119 Pécel, Tas vezér utca 5.) K&H Bank Zrt. 10401921-50526581-53491015.

A tábort minimum 10 fő jelentkezése esetén indítjuk.

 

Sok szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

Bognár-Burik Bea, Bajkai Zsuzsi, Tölgyesi-Nagy Klára

 

BEJELENTKEZNI AZ ALÁBBI ADATLAPON KERESZTÜL IS LEHETSÉGES!

 

JELENTKEZÉSI ADATLAP

10

Hétfő

08:00

Időtartam: 9 óra

Létszám: 20 fő

Ár

1 fő / alkalom = 26.000 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Kurzust szervezi: Bognár-Burik Bea
E-mail: gyerek@hamorihaz.hu
Kurzust tartja:
E-mail:

Kapcsolattartó adatai

29

Szombat

19:30
Szabadtéri koncert (blues) - Jumping Matt and his Combo
Érdeklődöm

Szabadtéri koncert (blues) - Jumping Matt and his Combo

NYÁRBÚCSÚZTATÓ KONCERT A HÁMORI HÁZBAN... 

Fergeteges hangulatú szabadtéri koncert, hazai színekkel, ugyanis a zenekarban a péceli Csizmadia László basszusgitározik!

Blues zene, boogie-woogie, rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel... Kell ennél több?

 

PRIBOJSZKI MÁTYÁS – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát több, mint 30 országban koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. A rendszeres külföldi turnék, korábbi tagcserék és sok esetben a nehezen kiejthető név miatt a frontember Pribojszki Mátyás úgy döntött, hogy 2018. februárjától új névvel, de az utóbbi években már megismert zenekari tagokkal folytatja zenei pályafutását. A “Jumping Matt And His Combonév utal a frontember becenevére, valamint a zenekar egyedi zenei stílusára, ami egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nehezen szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, boogie-woogie, rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel. Az elmúlt 15 évben 5 nagylemezt, 1 dvd-t jelentetett meg a zenekar Pribojszki Mátyás Band név alatt, de az aktuális lemez, amelyen a csapat jelenleg is dolgozik, már az új névvel - “Jumping Matt And His Combo” - fog megjelenni.

 

Rövid visszatekintés: a 2007-ben megjelent “How many more?” c. nagylemezük aranylemez lett, valamint megkapták a Budapest Fringe Fesztivál “Különdíját” (2007), majd “Szakmai Díját” (2009). Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben Pribojszki Mátyás a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől, majd 12 év elteltével, 2009. októberében pedig már ő volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon. 2011. júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak.

 

A csapat rendszeresen turnézik, meghívott fellépője több nagy hazai és nemzetközi fesztiválnak Németországban,  Finnországban, Ausztriában, Olaszországban, Írországban és a Benelux Államokban, valamint Pribojszki Mátyás, a korábbi Memphis-i IBC győztes Little G. Weevil vendégeként közel egy hónapos amerikai turnén is részt vett, ahol Atlantától, Lousianán és Memphisen keresztül Texason át Kansasig mintegy hét államaban adtak felejthetetlen közös koncerteket, óriási sikerrel a műfaj őshazájában. A csapat korábbi néven -Pribojszki Mátyás Band- több alkalommal volt meghívott előzenekar nemzetközi fesztiválokon, így fellépett az egykori Rolling Stones tag “Bill Wyman and the Rhythm Kings”, a “Vaya Con Dios”, legutóbb pedig a legendás világsztár “Sir Tom Jones” előtt! Az előzenekari fellépés olyan sikeres volt és annyira tetszett Tom Jones-nak valamint zenekarának, hogy a világsztár felhívta (!) Pribojszki Mátyást egy közös örömzenélésre is. A zenekar legutóbbi nagylemeze 2016. nyarán jelent meg, “My stories” címmel és amelyen több amerikai blues ikon is közreműködik. Az új kiadvánnyal a nemzetközi zenei sajtó gyelmét ismét sikerült felkelteni, több interjú felkérés érkezett (Blues Blast Magazine (USA), Bluesnews Magazine (DE, FI, NL, NO), Bluesharpinfo (B/NL)) és rengeteg pozitív lemezkritika látott napvilágot európai és amerikai szaklapokban egyaránt. A zenekar számait több európai és amerikai rádió játssza rendszeresen.

A CSAPAT FELÁLLÁSA:

Pribojszki Mátyás-szájharmonika, ének

Szász Ferenc-gitár

Molnár Dániel-dob

Csizmadia László-basszusgitár

 

EDDIG MEGJELENT KIADVÁNYOK:

Pribojszki Mátyás Band – My stories (cd) 2016.

Pribojszki Mátyás Band – Treat (cd) 2013.

Pribojszki Mátyás Band – Boogie on the ship (cd) 2010.

Pribojszki Mátyás Band – How many more? (cd) 2007.

Pribojszki Mátyás Band – Live in Budapest at the A38 (dvd) 2006

...................................................................................................

 

Jegyárak: elővételben 3500 Ft/fő, a helyszínen: 4000 Ft/fő.

Gyerekjegy kedvezmény: 50%.

A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes bejelentkezés feltétlenül szükséges az alábbi regisztrációs lap kitöltésével.

 

A koncert előtt és szünetében büfét biztosítunk, vendégeinket finom borokkal és házi készítésű harapnivalókkal is várjuk!

 

Érdemes a jegyet előre megváltani, hogy biztosan ott lehessen ezen a kivételes hangulatú lakáskoncerten!

 

Utalásnál kérjük a Közlemény rovatban feltüntetni a "Jumping”.

FIGYELEM ÚJ (!!!) a bankszámlaszám: Egylépcső Kft. K&H Bank Zrt.  10401921-50526581-53491015.

 

HELYSZÍN: Hámori Ház, Szabadtéri színpad - 2119 Pécel, Ráday u. 25.

 

Töltsön velünk egy különleges estét! Várjuk szeretettel!

A Hámori Ház csapata

 

Bejelentkezés az alábbi adatlapon keresztül lehetséges!

JELENTKEZÉSI ADATLAP

29

Szombat

19:30

Időtartam: 2 óra

Létszám: 80 fő

Ár

1 fő / alkalom = 3.500 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Kurzust szervezi: Horváth Krisztina
E-mail: kreativ@hamorihaz.hu
Telefon: 06 30 530 9852
Kurzust tartja:
E-mail:

Kapcsolattartó adatai

2020Szeptember

12

Szombat

10:00
KARITI Közösségi Műhely - Szappankészítő workshop I.
Érdeklődöm

KARITI Közösségi Műhely - Szappankészítő workshop I.

Célunk, hogy hagyományos kézműves tevékenységeket fejlesztő foglalkozásokat tartsunk a Hámori Ház Közösségi Műhelyében. Szeretnénk veled megosztani a szappankészítő tudásunkat és tapasztalatunkat valamint megismertetni egy egészséges, környezettudatos és a hagyományokra épülő szabadidős tevékenységgel.
Bevezetünk a szappankészítés elméleti és gyakorlati alapjaiba. A 4 órás műhelymunka során a hideg eljárásos szappankészítés technikáját sajátíthatod el. Megismertetünk az alapvető biztonsági szabályokkal, a természetes növényi színezékek és illatosítók használatával és néhány díszítési technikával. Célunk a közösségi alkotás, amely elindíthat, hogy e tudás alkalmazásával otthon is kedvedre alkothass és kreatív hobbiddá váljon a szappankészítés.

Amit a KARITI Közösségi Műhely “Szappanozz” programjáról tudnod kell:

– A tanfolyam időtartama kb. 4 óra 
– Helyszíne: Hámori Ház, 2119 Pécel, Ráday u.25.
– A műhelymunka maximum 6 fős kiscsoportban zajlik.
– A foglalkozás díja: 15.000 Ft – ez tartalmazza a felhasznált alapanyagokat, az oktatást, kb. 1000 g szappant, amit majd haza viszel, kávé, üdítő és némi sütemény fogyasztását.
– A Hámori Ház rendezvényein, kulturális, önismereti és kézműves programjain egy alkalommal felhasználható 10 %-os kedvezmény kupont is adunk.
– KARITI műhelymodul – a szappankészítés alapjai és biztonsági szabályai, az elkészített szappanok receptjei. Kíméljük a környezetet ezért ezt nem nyomtatott formában hanem elektronikus változatban kapod meg. Szeretnénk folyamatosan megújulni, így a klasszikus receptek mellett, évszakonként más és más szappanok készülnek majd.

 

Amivel most megismertetünk: 
– a klasszikus levendulás-kecsketejes szappan,
– szenes-kecsketejes gyógyszappan,
– kávés szappan,
– sütőtökös szappan
– Meglepetés kozmetikum készítése.
– 1 db mini KARITI szappan
– 1 db 6-os mintás szilikonformát adunk ajándékba.

 

Bemutatkoznak a tanfolyamvezetők:

Horváth Kriszta
Régóta vonzanak a hagyományos és kreatív megoldások az otthonom, környezetem, jómagam és családom ápolása, szépítgetése során. 
Az ipari kozmetikumokat a bőrproblémáim miatt hagytam el és váltottam egy sokkal természetesebb megoldásra. Évek óta a saját magam által készített szappanokat, kozmetikumokat és tisztítószereket használom. Olcsóbb, hatékonyabb, egészségesebb és környezetkímélőbb megoldás a szintetikus szerekkel szemben. Mindamellett, hogy vannak kedvenc és jól bevált receptjeim, állandóan kísérletezek, mert a lehetőségek határtalanok, újabb és újabb gyógynövényt fedezek fel, ami arra késztet, hogy kipróbáljam és alkothassak megint valami újat.

Tölgyesi -Nagy Klári
A szappankészítés régi álmom volt! Az egyetlen helyzet, amiben egy kicsit foglalkozhatok a kémiával. Végre kémia! A másik motivációm az atópiás bőrrel megáldott kisebbik, és a pattanásos nagyobb fiam bőre volt. Amióta saját szappanjainkat használjuk, a gyerekek tünetei csökkentek vagy megszűntek. Én pedig negyed annyi testápolót használok. Kreatív játék, aminek minden kézmosásomnál tudok örülni!

Kérnénk, hogy hozz magaddal
– 2 db 6-os formát, vagy különálló közepes méretű szilikonformákat, 1 formát ajándékba adunk, de így lehetőséged lesz változatos formájú szappanokat készíteni.
– vagy kisebb, laposabb joghurtos dobozokat. Ezekben fogod haza vinni a kész szappanokat, mintegy 13-15 db-ot.
– Hozz magaddal egy nagyobb tálcát, vagy cipős dobozt, amiben elférnek a szilikon formák. 
– Törölközőbe fogjuk becsomagolni a formákat, így azt is hozz magaddal.

 

Részvételi szándékodat az alábbi JELENTKEZÉSI LAPON keresztül jelezd.

 

További információ: Horváth Krisztina, 06-30-530-9852, kreativ@hamorihaz.hu

 

A workshopon való részvételedet, a tanfolyami díj 50%-nak utalásos vagy készpénzes befizetésével tudod biztosítani.

Számlaszám: Horváth Krisztina MKB Bank 10300002-10815289-00014904

 

Szeretettel várunk Közösségi Műhelyünkben!

 

12

Szombat

10:00

Időtartam: 4 óra

Létszám: 6 fő

Ár

1 fő / alkalom = 15 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Kurzust szervezi: Horváth Krisztina
E-mail: kreativ@hamorihaz.hu
Telefon: 06-30-530-9852
Kurzust tartja: Horváth Krisztina
E-mail:

Kapcsolattartó adatai

13

10:00
Tűzzománc ékszerkészítő workshop (2020. 09. 13.)
Érdeklődöm

Tűzzománc ékszerkészítő workshop (2020. 09. 13.)

Készíts saját magad tűzzománc ékszereket!

A foglalkozást vezeti:  Madár Olga tűzzománcos, porcelánfestő

Résztvevők száma: 4-12 fő

A workshop minimum 4 fő jelentkezése esetén indul.

Életkor: 8 éves kortól

Időtartam: 4-5 óra

Helyszín: Hámori Ház - 2119 Pécel, Ráday utca 25.

Időpont:

2020. szeptember 13., vasárnap - 10.00-14.00 óra között

Ára: 13.000 Ft/fő 

 

Felhasznált anyagok: vaslemez, vörösréz lemez, iszapzománc, üveggyöngyök, fa keret, ékszeralkatrészek stb.

 

Eszközök: a munkák elkészítéséhez szükséges összes alapanyagot és szerszámokat (lemezek, ékszeralkatrészek, zománcok, fogók, ecsetek) biztosítom.

 

Szükséges felszerelés, amit hozni kell: kényelmes ruha, amit nem sajnálsz, ha esetleg koszos lesz, esetleg kötény. Egy nagy adag alkotásvágy, jókedv...

 

 

Témák:

(A workshop résztvevői közös megegyezés alapján választhatnak a témák közül a jelentkezéskor. Ha van ezek között egy számodra különösen kedves, akkor másik témával is foglalkozhatsz, de egy résztvevő csak egy témát választhat! A foglalkozások megkezdésekor a már megbeszélt stílusú munkafolyamatra készülök fel, közvetlenül a workshop megkezdésekor már nem lehet tematikát  változtatni. Remélem találtok kedvetekre való stílust!)

 

 1. Egyiptomi kincsek ~ 1 pár tűzzománc fülbevaló készítése egyiptomi motívumokkal, üveggyöngyökkel, drót szerelékekkel
 2. Honfoglalás kori motívumok ~ 1 db medál vagy 1 pár fülbevaló készítése (szabadon választható), honfoglalás kori motívumok felhasználásával
 3. Kelta ékszerek ~ 2 db szabadon választott kelta stílusú ékszer (fülbevaló, medál, vagy gyűrű) készítése
 4. Bizánci stílusú fülbevalók ~ 1 pár bizánci stílusú fülbevaló készítése, tűzzománccal, vörösréz drótokkal, üveg és ásványgyönygyökkel
 5. Hundertwasser házikós képek ~  1 db tűzzománc kép készítése visszakarcolással

 

Elméleti anyagok: Az egyes témákhoz kapcsolódó elméleti anyagokat írásban is  megkapják a résztvevők.

A gyakorlati és elméleti tudnivalókat szóban is ismertetem a részvevőkkel.

Az elkészült munkákat, és az ahhoz kapcsolódó elméleti anyagokat a készítők hazavihetik. A workshop végén a tárgyakról fotó készül, amit a későbbi workshopok alkalmával bemutató céljából felhasználok.

 

Elégedettségi garancia: A workshop végén mindenki egy-egy saját maga által készített tűzzománc tárggyal lehet gazdagabb. Az elméleti tudást egy képekkel illusztrált füzetecskében haza lehet vinni, és otthon áttanulmányozni. A jókedv és a sikerélmény garantált!

 

 

További információ:

Madár Olga

madarolga78@gmail.com

06 30 5020160

 

A programra előzetes bejelentkezés feltétlenül szükséges az alábbi adatlapon keresztül!

 

Szeretettel várunk a Hámori Házban!


JELENTKEZÉSI ADATLAP:

 

 

13

10:00

Időtartam: 5 óra

Létszám: 12 fő

Ár

1 fő / alkalom = 13.000 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Kurzust szervezi: Madár Olga
E-mail: madarolga78@gmail.com
Telefon: 06 30 5020160
Kurzust tartja:
E-mail:

Kapcsolattartó adatai

10:00
KARITI Közösségi Műhely - Szappankészítő workshop II.
Érdeklődöm

KARITI Közösségi Műhely - Szappankészítő workshop II.

Célunk, hogy hagyományos kézműves tevékenységeket fejlesztő foglalkozásokat tartsunk a Hámori Ház Közösségi Műhelyében. Szeretnénk veled megosztani a szappankészítő tudásunkat és tapasztalatunkat valamint megismertetni egy egészséges, környezettudatos és a hagyományokra épülő szabadidős tevékenységgel.
Bevezetünk a szappankészítés elméleti és gyakorlati alapjaiba. A 4 órás műhelymunka során a hideg eljárásos szappankészítés technikáját sajátíthatod el. Megismertetünk az alapvető biztonsági szabályokkal, a természetes növényi színezékek és illatosítók használatával és néhány díszítési technikával. Célunk a közösségi alkotás, amely elindíthat, hogy e tudás alkalmazásával otthon is kedvedre alkothass és kreatív hobbiddá váljon a szappankészítés.

Amit a KARITI Közösségi Műhely “Szappanozz” programjáról tudnod kell:

– A tanfolyam időtartama kb. 4 óra 
– Helyszíne: Hámori Ház, 2119 Pécel, Ráday u.25.
– A műhelymunka maximum 6 fős kiscsoportban zajlik.
– A foglalkozás díja: 15.000 Ft – ez tartalmazza a felhasznált alapanyagokat, az oktatást, kb. 1000 g szappant, amit majd haza viszel, kávé, üdítő és némi sütemény fogyasztását.
– A Hámori Ház rendezvényein, kulturális, önismereti és kézműves programjain egy alkalommal felhasználható 10 %-os kedvezmény kupont is adunk.
– KARITI műhelymodul – a szappankészítés alapjai és biztonsági szabályai, az elkészített szappanok receptjei. Kíméljük a környezetet ezért ezt nem nyomtatott formában hanem elektronikus változatban kapod meg. Szeretnénk folyamatosan megújulni, így a klasszikus receptek mellett, évszakonként más és más szappanok készülnek majd.

 

Amivel most megismertetünk: 
– a klasszikus levendulás-kecsketejes szappan,
– szenes-kecsketejes gyógyszappan,
– kávés szappan,
– sütőtökös szappan
– Meglepetés kozmetikum készítése.
– 1 db mini KARITI szappan
– 1 db 6-os mintás szilikonformát adunk ajándékba.

 

Bemutatkoznak a tanfolyamvezetők:

Horváth Kriszta
Régóta vonzanak a hagyományos és kreatív megoldások az otthonom, környezetem, jómagam és családom ápolása, szépítgetése során. 
Az ipari kozmetikumokat a bőrproblémáim miatt hagytam el és váltottam egy sokkal természetesebb megoldásra. Évek óta a saját magam által készített szappanokat, kozmetikumokat és tisztítószereket használom. Olcsóbb, hatékonyabb, egészségesebb és környezetkímélőbb megoldás a szintetikus szerekkel szemben. Mindamellett, hogy vannak kedvenc és jól bevált receptjeim, állandóan kísérletezek, mert a lehetőségek határtalanok, újabb és újabb gyógynövényt fedezek fel, ami arra késztet, hogy kipróbáljam és alkothassak megint valami újat.

Tölgyesi -Nagy Klári
A szappankészítés régi álmom volt! Az egyetlen helyzet, amiben egy kicsit foglalkozhatok a kémiával. Végre kémia! A másik motivációm az atópiás bőrrel megáldott kisebbik, és a pattanásos nagyobb fiam bőre volt. Amióta saját szappanjainkat használjuk, a gyerekek tünetei csökkentek vagy megszűntek. Én pedig negyed annyi testápolót használok. Kreatív játék, aminek minden kézmosásomnál tudok örülni!

Kérnénk, hogy hozz magaddal
– 2 db 6-os formát, vagy különálló közepes méretű szilikonformákat, 1 formát ajándékba adunk, de így lehetőséged lesz változatos formájú szappanokat készíteni.
– vagy kisebb, laposabb joghurtos dobozokat. Ezekben fogod haza vinni a kész szappanokat, mintegy 13-15 db-ot.
– Hozz magaddal egy nagyobb tálcát, vagy cipős dobozt, amiben elférnek a szilikon formák. 
– Törölközőbe fogjuk becsomagolni a formákat, így azt is hozz magaddal.

 

Részvételi szándékodat az alábbi JELENTKEZÉSI LAPON keresztül jelezd.

 

További információ: Horváth Krisztina, 06-30-530-9852, kreativ@hamorihaz.hu

 

A workshopon való részvételedet, a tanfolyami díj 50%-nak utalásos vagy készpénzes befizetésével tudod biztosítani.

Számlaszám: Horváth Krisztina MKB Bank 10300002-10815289-00014904

 

Szeretettel várunk Közösségi Műhelyünkben!

 

13

10:00

Időtartam: 4 óra

Létszám: 6 fő

Ár

1 fő / alkalom = 15 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Kurzust szervezi: Horváth Krisztina
E-mail: kreativ@hamorihaz.hu
Telefon: 06-30-530-9852
Kurzust tartja: Horváth Krisztina
E-mail:

Kapcsolattartó adatai

Köszönjük jelentkezését! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.