MOZGOLÓDÁSOK - Interaktív beszélgetés - FÓKUSZBAN: a HEGYMÁSZÁS

Az interaktív beszélgetés két vendége: 

  • Sterczer Hilda (Erőss Zsolt felesége), a Hópárduc Alapítvány elnöke, hegymászó, tanító és édesanya.
  • Kádár Ferenc barlangász, szikla-és hegymászó, munkájában ipari alpinista, aki több mint 25 éve hódítja az Alpok csúcsait, ezen kívül hegyi túravezető és oktató, komoly hobbija a fotózás. 

TÉMÁK: motivációk és sikerélmények; holtpontok és túljutások; család kontra sport; elengedések és nagy célok...

VÁRJUK A LÁTOGATÓK KÉRDÉSEIT IS!

AZ ESEMÉNY VENDÉGEIRŐL KICSIT BŐVEBBEN:

Sterczer Hilda

"Tanítóként végeztem 2002-ben Győrben az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán.

2003-2007 között általános iskola alsó tagozatában tanítottam. 2004 óta mászom sziklát és műfalat egyaránt. 2006-ban elvégeztem az Alapfokú Sziklamászó Tanfolyamot. 2006-ban ismerkedtem meg későbbi férjemmel Erőss Zsolttal. Vele 2 expedícióra és 3 himalájai nyolcezresre jutottam el. Férjem halála után derült ki, hogy lányom ADHD tüneteket mutat. Így kezdtem el foglalkozni ezzel a témával, és jutottam el a fejlesztő falmászáshoz. 2015-ben elvégeztem az osztrák sportmászás foglalkozásvezetői képzést, hogy igazán professzionálisan taníthassam ezt a csodálatos sportot. A Monkey Boulder teremben tartom a foglalkozásokat.”

Kádár Ferenc

„47 éves vagyok, jelenleg Gödön lakom. Miskolcon születtem, és gyerekkorom óta szeretem a természetet. Mivel közel voltak a hegyek, így oda jártam rendszeresen. 1985-ben kezdtem barlangászni, és 1989-ben sziklát, majd kicsit később hegyet mászni. Kezdetben a Tátrába jártam, majd 25 évvel ezelőtt jutottam el először az Alpokba, ahol első túrának rögtön egy Mont Blanc téli keresztezést csináltam. Azóta több mint 70 alkalommal álltam 4000 m-es csúcson. Szeretek sziklát is mászni, kedvenceim a nagyobb falak, de a rövidebb, nehezebb utakat is kedvelem.”


E két ember élete nem mindennapi. Hogyan élik életüket, hogyan tudják életük aspektusait harmóniába hozni és nem utolsósorban milyen tanácsokkal láthatják el azokat az érdeklődőket, akik szeretnének elindulni a sport, ahegymászás felé, vagy már úton vannak? Megtudhatják, ha eljönnek a Hámori Házba! Fontos, hogy saját kérdéseiket is feltehetik a vendégeknek, hiszen szeretnénk, ha ez az este valóban interaktívvá válna.

Belépőjegy: 1500 Ft/fő.
A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt kérjük a részvételi szándékot előre jelezni a  Hámori Ház honlapjának Eseménynaptárán keresztül! http://www.hamorihaz.hu/esemenynaptar/

Elérhetőségek: HÁMORI HÁZ - 2119 Pécel, Ráday u. 25.
Facebook.com/hamorihaz • wwww.hamorihaz.hu
info@hamorihaz.hu • 06 30 975 5683

 

 

27

Péntek

18:00

Időtartam: 3 óra

Létszám: 39 fő

Ár

1 fő / alkalom = 1.500 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Eseményt szervezi: Tölgyesi Klára
E-mail: info@hamorihaz.hu
Telefon: 06 30 975 56 83
Eseményt vezeti: Katona-Siklósi Gabriella
Telefon: 06 70 231 47 38

Kapcsolattartó adatai


Köszönjük jelentkezését! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.