Benkő Zsolt – Blues Est

Amikor egy gitáros nem énekel, alapos felkészülés előzi meg a fellépéseit egy olyan világban, ahol ma a vokalitás számít leginkább. A dallamokat, kíséreteket, improvizációkat mind a gitár meséli el, változatosnak kell lennie a műsornak, hogy a figyelmet fenntartsa.

Persze ez könnyebb ha a gitárosnak van némi előadókészsége, humora és információja a zenéről. Ezekkel felvértezve egy kellemes, vidám estet tölthet el a szerencsés néző, aki még zenével kapcsolatos történeteket, információkat is kap a szórakozás közben.

Benkő Zsolt egyesíti a fent leírtakat, humoros közvetlensége azonnal bevonzza a hallgatóságot a produkcióba. Ismert dalok között felcsendülnek saját szerzeményei is. Alapvetően a blues műfaj körül zajlik az est, de kitekintés, utalás több más műfajba is történik. (jazz, soul, pop, country, rock, funk… stb.) persze nem véletlenül, hiszen az est egyik koncepciója, bemutatni azokat a műfajokat egy-egy dalon keresztül, melyekre hatással volt a blues. Érdekes párhuzam ötvöződik néhány magyar népdal átdolgozásában is, melyek bemutatják a látszólag távoli zenék kapcsolatát.

Mindezt laza, közvetlen stílusban elmesélve, eljátszva hallhatja a közönség.

Az est során hallhatunk többek között Jimi Hendrix, Stewie Wonder, Michael Landau, B.B. King, Albert King, Freddie King, Elmore James, George Benson és további előadók dalaiból, mindegyiket kicsit “benkőzsoltosra” alakítva.

Az est évek óta megy nagy sikerrel klubokban, pub-okban, baráti közösségeknek, mindenkinek aki át engedi magát egy önfeledt kikapcsolódásnak a blues hangjain keresztül!

 
 
 

Kapcsolódó eseményeink