Szappankészítő workshop

Célunk, hogy hagyományos kézműves tevékenységeket fejlesztő foglalkozásokat tartsunk a Hámori Ház Közösségi Műhelyében. Szeretnénk veled megosztani a szappankészítő tudásunkat és tapasztalatunkat és megismertetni egy egészséges, környezettudatos és a hagyományokra épülő szabadidős tevékenységgel.
Bevezetünk a szappankészítés elméleti és gyakorlati alapjaiba. A 4 órás műhelymunka során a hideg eljárásos szappankészítés technikáját sajátíthatod el. Megismertetünk az alapvető biztonsági szabályokkal, a természetes növényi színezékek és illatosítók használatával és néhány díszítési technikával. Célunk a közösségi alkotás, amely elindíthat, hogy e tudás alkalmazásával otthon is kedvedre alkothass és kreatív hobbiddáváljon a szappankészítés.

Amit a KARITI Közösségi Műhely “Szappanozz” programjáról tudnod kell:

– A tanfolyam időtartama kb. 4 óra 
– Helyszíne: Hámori Ház, 2119 Pécel, Ráday u.25.
– A műhelymunka max. 6 fős kiscsoportban zajlik.
– 12000 Ft – ez tartalmazza a felhasznált alapanyagokat, az oktatást, kb. 1000 g szappant, amit majd haza viszel, kávé, üdítő és némi sütemény fogyasztását.
– A Hámori Ház rendezvényein, kulturális, önismereti és kézműves programjain egy alkalommal felhasználható 10 %-os kedvezmény kupont is adunk.
– KARITI műhelymodul – a szappankészítés alapjai és biztonsági szabályai, az elkészített szappanok receptjei. Szeretnénk folyamatosan megújulni, így a klasszikus 
receptek mellett, évszakonként más és más szappanok készülnek majd.
Amivel most megismertetünk: 
– a klasszikus levendulás-kecsketejes szappan,
– szenes-kecsketejes gyógyszappan,
– tavaszi petrezselymes-mentás szappan,
– rozmaringos gyógynövény szappan
– Meglepetés kozmetikum készítése.
– 1 db mini KARITI szappan
– 1 db 6-os mintás szilikonformát adunk ajándékba.
Bemutatkoznak a tanfolyamvezetők:

Horváth Kriszta: 
Régóta vonzanak a hagyományos és kreatív megoldások az otthonom, környezetem, jómagam és családom ápolása, szépítgetése során. 
Az ipari kozmetikumokat a bőrproblémáim miatt hagytam el és váltottam egy sokkal természetesebb megoldásra. Évek óta a saját magam által készített szappanokat, kozmetikumokat és tisztítószereket használom. Olcsóbb, hatékonyabb, egészségesebb és környezetkímélőbb megoldás a szintetikus szerekkel szemben. Mindamellett, hogy vannak kedvenc és jól bevált receptjeim, állandóan kísérletezek, mert a lehetőségek határtalanok, újabb és újabb gyógynövényt fedezek fel, ami arra késztet, hogy kipróbáljam és alkothassak megint valami újat.

Tölgyesi Klári:
A szappankészítés régi álmom volt! Az egyetlen helyzet, amiben egy kicsit foglalkozhatok a kémiával. Végre kémia! A másik motivációm az atópiás bőrrel megáldott kisebbik, és a pattanásos nagyobb fiam bőre volt. Amióta saját szappanjainkat használjuk, a gyerekek tünetei csökkentek vagy megszűntek. Én pedig negyed annyi testápolót használok. Kreatív játék, aminek minden kézmosásomnál tudok örülni!

Kérnénk, hogy hozz magaddal
– 2 db 6-os formát, vagy különálló közepes méretű szilikonformákat,
– kisebb, laposabb joghurtos dobozokat. Ezekben fogod haza vinni a kész szappanokat, mintegy 13-15 db-ot.
– Hozz magaddal egy nagyobb tálcát, vagy cipős dobozt, amiben elférnek a szilikon formák. 
– Törölközőbe fogjuk becsomagolni a formákat, így azt is hozz magaddal.

Szerettel várunk Közösségi Műhelyünkben!
Részvételi szándékodat a Facebook oldalunkon, weboldalunkon (www.hamorihaz.hu) illetve az alábbi telefonszámokon és e-mail címen jelezheted.

Tölgyesi-Nagy Klára : 06-30-975-5683

Horváth Krisztina: 06-30-530-9852, kreativ@hamorihaz.hu

A tanfolyamon való részvételedet, a tanfolyami díj felének való utalásával, vagy készpénzes befizetésével biztosíthatod.

Köszönjük jelentkezését! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.