SzomatoDráma

 

Játékos, önismereti és terápiás élmény felnőtteknek

 


 

A játékokban a testtől – tudatig és vissza üzenetek közvetítődnek, ezáltal aktív, értelem- és érzelem teli kommunikáció lehetősége nyílik meg belső világoddal. A gyógyító játék egyszerű, kreatív, érzelmekben gazdag, felismerésekben bővelkedő, sok érintéssel járó játékos, könnyen elsajátítható módszer. Semmilyen előző terápiás tapasztalatot nem igényel.

 

A kis csoportos szomatodráma játék a résztvevők egyikének valamely testi témájából indul, aki a játék a főszereplője lesz.
A drámajáték során a csoport többi résztvevőjét kérjük meg, hogy játsszák a főszereplő testének érintett részeit – így a test részeinek interakciói és folyamatai elevenednek meg elsőként. A térbe történő „kivetítés” segítségével a belső külsővé, láthatóvá, tapinthatóvá és mélyebben átérezhetővé válik.

 

A játék során a szereplők átélnek megmagyarázhatatlannak tűnő érzéseket, amelyek az összképet egy teljesen új perspektívába helyezik. A dramatikus kibontakozás gyakran érzelmi, kapcsolati és spirituális jellegű konfliktusok megmutatkozását teszi lehetővé.

 
 

Célja

Önismeret és Önszeretet

Gyógyító kommunikáció belső világunkkal

Ha valamilyen betegséged van, a gyógyító játékban feloldódhat a fájdalom vagy enyhülést hozhat az élmény. Új nézőpontból láthatsz rá pl. a kapcsolati rendszeredre vagy saját viszonyulásodra önmagadhoz. Ha életvezetési problémád van, amivel nehezen boldogulsz ( pl. önértékelés, párkapcsolat, nőiesség-férfiasság) a játékokban rábukkanhatsz egy az eddigiektől eltérő megoldásra.

 

 

Célcsoportja 

Felnőtt nők és férfiak, akik érdeklődnek önmaguk iránt

 

 

Maximális csoportlétszám

4 – 5 fő

 

 

Időpontjai (melyek közül választhatsz)

Október 20. délelőtt: 10.00-15.00h és

Október 21. délután: 15.00 -20.00

 

Időtartama

5 óra

 

 

Amit hozni kell

A saját tested, amit kényelmes, játszó ruhába bújtass!

 


 

Tanfolyamvezető

 

Boda Emese –Gyógyító Játék vezető (szupervízor), viselkedés elemző, önismereti tanácsadó

 

Integrál pszichológiai tanulmányaiban Önismereti tanácsadást és Terápiás kommunikációt tanult. KIP imaginatív terápiát és autogén tréninget tanult. A Gyógyító Játékvezetés tanulását 2012. elején kezdte Dr. Buda Lászlónál, jelenleg szakemberképzésben vesz részt és szupervízorként is jelen van módszerben. Viselkedés elemzőként végzett a Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia szakán, ahol jelenleg végzős mesterképzős Komplex szervezetekben alkalmazott pszichológia szakon.

 


 

Jelentkezési információk

 

Részvételi díj: 14.500 Ft

 

Jelentkezési határidő: Október.17.

Jelentkezésnek a részvételi díj átutalása vagy előzetes kifizetése minősül!

 

Jelenkezni név és elérhetőség megadásával lehet a Hámori Ház elérhetőségein vagy a  
Tölgyesi Klára, 06 320 975 56 83, tolgyesiklara@gmail.com elérhetőségeken!

Várunk szeretettel!

 

Kapcsolódó eseményeink