Szabó Lőrinc Est

 

Régóta dédelgetett álmunk, hogy a Hámori Ház falai közé beköltözzön az irodalom, a költészet. Bízunk benne, hogy Pécel város lakossága és a Hámori Ház távolabb lakó kedvelői is örömmel fogadják új kezdeményezésünket és jelenlétükkel támogatják e témájú kulturális programjainkat.

Első irodalmi estünkön – sokunk nagy kedvence – a hazai líra egyik legkiemelkedőbb költője: Szabó Lőrinc előtt tisztelgünk, születésének 120. évfordulójának napján, március 31-én.

 

A verseknek kivételes mágiája van - Szabó Lőrinc verseinek különösen! A versek egy pillanat alatt, szavaikkal festett tájaikra repítenek minket, s a költő cilinderéből, újabb és újabb világok bújnak elő. Minden vers egy utazás: helyzetekbe, érzésekbe, önmagunkba…

 

Tartson velünk az úton!

 

Szabó Lőrinc költészetének világában Csórics Balázs, színművész kalauzol minket, aki lelket simogatóan gyönyörűen mond verseket. Balázs, kedves barátját, a gitárját sem hagyja otthon, így a Szabó Lőrinc versek gondolatiságához, hangulatához harmonikusan illeszkedő dalokkal  és más költők megzenésített verseivel is gazdagítja a programot.

 

Csórics Balázs így nyilatkozott az esttel kapcsolatban:

 

„5 éve forrt eggyé bennem a színház és az önismeret.

Hiszem, hogy a színház az egyik híd tudomány és spiritualitás között.

Hiszem, hogy a színház gyógyító varázslat, mely az idézés varázsával gyógyít.

Megidéz egy fájdalmat, kézen fog és átvezet rajta, hogy a másik oldalon tisztább, erősebb, együttérzőbb szívvel tudjuk folytatni az utunkat.

A színház varázsigéje pedig: a VERS.

A vers, mely a két legősibb szervező erőt, a rímet és a ritmust ötvözi magában, hogy létrehozza azt a szövetet, mely „átviszi a szerelmet a túlsó partra.”

Szabó Lőrinc pedig egészen döbbenetes zsenialitással írt verset.

Az általa megidézett érzések, nézőpontok, folyamatok, tanulságok olyan olyan erősek, hogy néha tényleg úgy gondolom, egy-egy verse felér egy kisebb könyvtárnyi pszichológiai és spirituális irodalommal.

Olyan sűrű, olyan összetett, annyi érzelmi és értelmi réteg lelhető fel a verseiben, hogy sokszor döbbenten és meghatódva állok a zsenialitása előtt…

Az egész világot képes összességében és részleteiben megidézni, leírni, megvizsgálni és a szíven keresztülvezetni egyetlen versében.

31-én én arra hívok mindenkit, hogy legyen része annak a csodának, annak zsenialitásnak, ami Szabó Lőrinc minden egyes szavából árad!

Várunk mindenkit szeretettel!

 

Lőrinc, Költőink, Dalszerzőink, a gitárom és én”

 

 

Jegyárak: elővételben 2000 Ft/fő, a helyszínen: 2500 Ft/fő.

 

Vendégeinket a büfében finom borokkal és házikészítésű harapnivalókkal várjuk!

 

A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes bejelentkezés feltétlenül szükséges a programra, KIZÁRÓLAG az alábbi JELENTKEZÉSI LAPON keresztül.

 

Érdemes a jegyet előre megváltani, hogy biztosan ott lehess ezen a kivételes hangulatú irodalmi esten!

Utalásnál kérjük a Közlemény rovatban feltüntetni a "Irodalmi Est”.

 

FIGYELEM! ÚJ (!!!) a bankszámlaszám: Egylépcső Kft. K&H Bank Zrt.  0401921-50526581-53491015.

 

HELYSZÍN: Hámori Ház - 2119 Pécel, Ráday u. 25.

 

Töltsön velünk egy különleges estét! Várjuk szeretettel!

 

JELENTKEZÉSI LAP

31

Kedd

19:00

Időtartam: 2 óra

Létszám: 40 fő

Ár

1 fő / alkalom = 2.500 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Eseményt szervezi: Horváth Krisztina
E-mail: kreativ@hamorihaz.hu

Kapcsolattartó adatai


Köszönjük jelentkezését! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.