Lakáskoncert - Ferenczi György és Pintér Zsolt (country-blues)

Kedves Érdeklődők! 

A koncertre minden jegy elkelt, több jelentkezést nem tudunk elfogadni. Megértésüket kérjük, köszönjük! 

a Hámori Ház csapata

....................................................................................................................................................................................................

Óriási öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a hazai szájharmonikázás koronázatlan királya Ferenczi György és kiváló zenésztársa Pintér Zsolt elfogadta felkérésünket és egy fergeteges country-blues lakáskoncertet adnak duóban a Hámori Házban.

 

Ferenczi György, a világszerte népszerű szájharmonikás-hegedűs-énekes a magyar könnyűzene egyik legszínesebb egyénisége. Játéka több mint kétszázhetven lemezen hallható, ebből húszat ő maga jegyez.
Pintér Zsolt mandolinost, gitárost, hegedűst leginkább a Rackajam soraiban láthatjuk mostanság. Azt már kevesebben tudják róla, hogy 2008-ban az Acousticure nevű formációjával elnyerte az „Európa Legjobb Bluegrass-zenekara” címet.
Kettejük koncertje igazi csemegével, kivételes zenei élménnyel kecsegtet.

 

A zenészekről:

Ferenczi György 1985-ben country-zenészként kezdte pályafutását a Kápa együttesben, négy évig külföldön játszott a Rodeo zenekarral. 1993-ban a trossingeni szájharmonika-világbajnokságon Szabó Tamással megosztott 5. helyezést értek el, kiváló minősítést szereztek. 2001–beneMeRTon-, 2004-ben Artisjus-díjat nyert.

Fúziós zenét játszik, egyre inkább határozottan a népzene felé fordulva.

Stúdiózenészként közel 250 lemezen játszott. Dolgozott a Hobo Blues Banddel, az LGT-vel, a Takáts Tamás Dirty Blues Banddel, az Eddával, Zoránnal, Kimnowákkal, Gerendás Péterrel, GanxstaZolee és a Kartellel,[1] Dopeman-nel.[2]

Díjai, elismerései:

  • eMeRTon-díj (2006)
  • Gundel művészeti díj (2009)
  • Párhuzamos Kultúráért díj (2010)[3]
  • Magyar Arany Érdemkereszt (2012)
  • Máté Péter-díj (2019)

 

Pintér Zsolt hangszerei: harmonika, gitár, hegedű, mandolin.

Zenekarok, ahol játszik: Booboo'spunch (előadó/zenész), P.O.T (PerfectOpportunity) (előadó/zenész, 2000-), Ferenczi György és a Rackajam (vokalista).

Egy zenei szakújságíró egyik cikkben azt írta róla: „…úgy játszol bluegrass-t, ahogy itthon rajtad kívül senki az országban” 

Pintér Zsolt: Mindig is az amerikai zenék vonzottak, és ez családilag sem volt ellensúlyozva mással, például magyar népzenével. Rengeteg zene szólt otthon, és mind angolszász volt. Azt, hogy elkezdtem zenélni, egyébként Ferenczi Gyurinak köszönhetem, aki először adott hangszert a kezembe. Western filmeken nőttem fel, és mindig is izgatott, hogy többet tudjak meg erről a muzsikáról. Persze a filmekben nem az eredeti countryzenéket halljuk, de azokhoz is eljutottam egy idő után. Gyuritól nyolc évig tanultam harmonikázni, majd az ő biztatására tértem át a hegedűre, ami akkoriban a kedvenc hangszerem volt.” Majd jött a mandolin és a gitár.        

 

Vendégeinket a büfében finom borokkal és házikészítésű harapnivalókkal is várjuk!

 

Jegyárak: elővételben 3000 Ft/fő, a helyszínen: 3500 Ft/fő.

A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes bejelentkezés feltétlenül szükséges KIZÁRÓLAG az alábbi regisztrációs lap kitöltésével.

Érdemes a jegyet előre megváltani, hogy biztosan ott lehessen ezen a kivételes hangulatú lakáskoncerten!

Utalásnál kérjük a Közlemény rovatban feltüntetni a "FerencziPintér”.

 

FIGYELEM ÚJ (!!!) a bankszámlaszám: Egylépcső Kft. K&H Bank Zrt.  0401921-50526581-53491015.

 

HELYSZÍN: Hámori Ház - 2119 Pécel, Ráday u. 25.

 

Töltsön velünk egy különleges estét! Várjuk szeretettel!

 

JELENTKEZÉSI ADATLAP

19

Csütörtök

19:00

Időtartam: 2 óra

Létszám: 40 fő

Ár

1 fő / alkalom = 3.500 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Eseményt szervezi: Horváth Krisztina
E-mail: kreativ@hamorihaz.hu

Kapcsolattartó adatai


Köszönjük jelentkezését! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.