KARITI Közösségi Műhely - Szappankészítő workshop

Célunk, hogy hagyományos kézműves tevékenységeket fejlesztő foglalkozásokat tartsunk a Hámori Ház Közösségi Műhelyében. Szeretnénk veled megosztani a szappankészítő tudásunkat és tapasztalatunkat valamint megismertetni egy egészséges, környezettudatos és a hagyományokra épülő szabadidős tevékenységgel.
Bevezetünk a szappankészítés elméleti és gyakorlati alapjaiba. A 4 órás műhelymunka során a hideg eljárásos szappankészítés technikáját sajátíthatod el. Megismertetünk az alapvető biztonsági szabályokkal, a természetes növényi színezékek és illatosítók használatával és néhány díszítési technikával. Célunk a közösségi alkotás, amely elindíthat, hogy e tudás alkalmazásával otthon is kedvedre alkothass és kreatív hobbiddá váljon a szappankészítés.

Amit a KARITI Közösségi Műhely “Szappanozz” programjáról tudnod kell:

– A tanfolyam időtartama kb. 4 óra 
– Helyszíne: Hámori Ház, 2119 Pécel, Ráday u.25.
– A műhelymunka maximum 6 fős kiscsoportban zajlik.
– A foglalkozás díja: 15.000 Ft – ez tartalmazza a felhasznált alapanyagokat, az oktatást, kb. 1000 g szappant, amit majd haza viszel, kávé, üdítő és némi sütemény fogyasztását.
– A Hámori Ház rendezvényein, kulturális, önismereti és kézműves programjain egy alkalommal felhasználható 10 %-os kedvezmény kupont is adunk.
– KARITI műhelymodul – a szappankészítés alapjai és biztonsági szabályai, az elkészített szappanok receptjei. Kíméljük a környezetet ezért ezt nem nyomtatott formában hanem elektronikus változatban kapod meg. Szeretnénk folyamatosan megújulni, így a klasszikus receptek mellett, évszakonként más és más szappanok készülnek majd.

 

Amivel most megismertetünk: 
– a klasszikus levendulás-kecsketejes szappan,
– szenes-kecsketejes gyógyszappan,
– kávés szappan,
– sütőtökös szappan
– Meglepetés kozmetikum készítése.
– 1 db mini KARITI szappan
– 1 db 6-os mintás szilikonformát adunk ajándékba.

 

Bemutatkoznak a tanfolyamvezetők:

Horváth Kriszta
Régóta vonzanak a hagyományos és kreatív megoldások az otthonom, környezetem, jómagam és családom ápolása, szépítgetése során. 
Az ipari kozmetikumokat a bőrproblémáim miatt hagytam el és váltottam egy sokkal természetesebb megoldásra. Évek óta a saját magam által készített szappanokat, kozmetikumokat és tisztítószereket használom. Olcsóbb, hatékonyabb, egészségesebb és környezetkímélőbb megoldás a szintetikus szerekkel szemben. Mindamellett, hogy vannak kedvenc és jól bevált receptjeim, állandóan kísérletezek, mert a lehetőségek határtalanok, újabb és újabb gyógynövényt fedezek fel, ami arra késztet, hogy kipróbáljam és alkothassak megint valami újat.

Tölgyesi -Nagy Klári
A szappankészítés régi álmom volt! Az egyetlen helyzet, amiben egy kicsit foglalkozhatok a kémiával. Végre kémia! A másik motivációm az atópiás bőrrel megáldott kisebbik, és a pattanásos nagyobb fiam bőre volt. Amióta saját szappanjainkat használjuk, a gyerekek tünetei csökkentek vagy megszűntek. Én pedig negyed annyi testápolót használok. Kreatív játék, aminek minden kézmosásomnál tudok örülni!

Kérnénk, hogy hozz magaddal
– 2 db 6-os formát, vagy különálló közepes méretű szilikonformákat, 1 formát ajándékba adunk, de így lehetőséged lesz változatos formájú szappanokat készíteni.
– vagy kisebb, laposabb joghurtos dobozokat. Ezekben fogod haza vinni a kész szappanokat, mintegy 13-15 db-ot.
– Hozz magaddal egy nagyobb tálcát, vagy cipős dobozt, amiben elférnek a szilikon formák. 
– Törölközőbe fogjuk becsomagolni a formákat, így azt is hozz magaddal.

 

Részvételi szándékodat az alábbi JELENTKEZÉSI LAPON keresztül jelezd.

 

További információ: Horváth Krisztina, 06-30-530-9852, kreativ@hamorihaz.hu

 

A workshopon való részvételedet, a tanfolyami díj 50%-nak utalásos vagy készpénzes befizetésével tudod biztosítani.

Számlaszám: Horváth Krisztina MKB Bank 10300002-10815289-00014904

 

Szeretettel várunk Közösségi Műhelyünkben!

 

22

Vasárnap

10:00

Időtartam: 4 óra

Létszám: 6 fő

Ár

1 fő / alkalom = 15 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Eseményt szervezi: Horváth Krisztina
E-mail: kreativ@hamorihaz.hu
Telefon: 06-30-530-9852
Eseményt vezeti: Horváth Krisztina

Kapcsolattartó adatai


Köszönjük jelentkezését! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.