KANAPÉBÓL A NAGYVILÁGBA – Kalandok, ízek, ritmusok: FINNORSZÁG

Interaktív utazási kedvcsináló, személyes élményekkel.

III. rész: FINNORSZÁG - az ország 100. éves jubileuma kapcsán. 

Új sorozatunkkal a péceli Hámori Házba elhozzuk a nagyvilágot! Élményalapú úti-beszámolót tárunk a vendégek elé, melyből izgalmas világok, országok ismerhetők meg.  Ki sem kell mozdulni Pécelről, mégis átélhetővé tesszük az adott ország hangulatát, megismerhetővé tesszük kultúráját, gasztronómiáját is. Minden érzékszervre hatunk! Hiszen nem csak élménydús, történetekkel tűzdelt, képes, videós úti beszámolót hallgathatsz, nézhetsz meg, hanem megkóstolhatod a legjellegzetesebb ételeket, italokat, ízelítőt kapsz az ország zenéjéből, stílusjegyeiből.

Harmadik alkalommal Finnországba utazunk el képzeletbeli varázsszőnyegünkkel.

A programot azoknak is ajánljuk, akik már jártak Finnországban, azoknak is, akik még csak most készülnek az utazásra, és azoknak is, akik tudják, hogy biztosan nem jutnak el ide, de kíváncsiak. Ezen az estén Finnország jön el hozzánk!

Néhány meleg ruha meg egy pár kényelmes, esőtűrő félcipő a képzeletbeli bőröndbe – no, és a szükséges kalandvágyó kíváncsiság –, s már kezdődhet is virtuális utazásunk a függetlenségének 100. évfordulóját december 6-án ünneplő Finnországba!

Vajon hogy élnek finn nyelvrokonaink a messzi északon? Honnan indultak és merre tartanak? Micsoda az a "finn csoda"? Mire büszkék a finnek, ha a kultúrájukról van szó? Tényleg ezer tó van az "1000 tó országában"? És hány szauna, hány sziget? Nagyon nehéz a finn nyelv? És mi az, amit ottjártunkban feltétlenül látnunk, hallanunk, kóstolnunk, kipróbálnunk, eltanulnunk érdemes?

Ha egyetlen este alatt nem is lehet "bejárni" Finnországot, ismerkedni, közelebb kerülni az ünnepelthez azért biztosan lehet. S ki tudja: e képzeletbeli utazást egyszer talán egy valódi is követi majd...

Aki e virtuális finnországi látogatást vezeti, bő három évtizede Suomi szerelmese, civilben az ELTE Finnugor Tanszékének adjunktusa, Simon Valéria.

Belépődíj: 1500 Ft/fő.

A ház korlátozott befogadóképessége miatt kérjük, részvételi szándékát feltétlenül jelezze felénk előzetesen! Bejelentkezés a www.hamorihaz.hu/esemenynaptar oldalon keresztül.

Töltsön velünk egy különleges estét! Várjuk szeretettel!

A Hámori Ház csapata

 

09

Csütörtök

18:00

Időtartam: 3 óra

Létszám: 40 fő

Ár

1 fő / alkalom = 1.500 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Eseményt szervezi: Tölgyesi Klára
E-mail: info@hamorihaz.hu
Telefon: 06 30 975 5683

Kapcsolattartó adatai


Köszönjük jelentkezését! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.