Iránytű az érzelmeinkhez fejlesztő mesefoglalkozás-sorozat

Iránytű az érzelmeinkhez, önismereti kalauz 6-8 éveseknek.

10 alkalmas fejlesztő foglalkozás-sorozat meseterápia és drámapedagógiai módszerekkel

Kedves Szülők, Pedagógus kollégák!

Engedjétek meg, hogy bemutassam a 10 alkalmas Iránytű az érzelmeinkhez - önismereti kalauz programomat, amit 6-8 éves gyermekek részére dolgoztam ki! Szívesen veszem, ha eljuttatjátok olyan gyermekekhez, ill. szüleikhez, akiknek hasznukra válhat! Köszönöm szépen!

Ki vagyok én?

Bognár-Burik Bea vagyok, édesanya, pedagógus, alkotó-fejlesztő meseterapeuta.
Mesélek gyerekeknek 2 éves kortól egészen 10-ig, ha úgy alakul felnőtteknek is egy gyertya vagy tábortűz mellett, bábos mese programjaimat ismerik már családok, óvodai és iskolai csoportok. A Hámori Házban, amely állandó mesebirodalom, és az imádott vállalkozásomban, a Varázsbab Meseműhelyben azon dolgozom, hogy minél több gyermek és család életét tegyem értékesebbé a mesék, a játékok és a kreatív alkotás segítségével.

Mi is ez a program?

Az Iránytű az érzelmeinkhez - önismereti kalauz program a Metamorphoses alkotó-fejlesztő meseterápia és a drámapedagógia módszerére épülő, önismereti és érzelmi intelligencia fejlesztő program, amelynek központi témája ebben a tíz alkalomban az eligazodás az érzelmeink kusza világában, erősségeink, értékeink megismerése lesz.
A kiválasztott mesék, és a hozzá kapcsolódó játékok oldják a feszültséget, növelik az önbizalmat és a segítőkészséget, segítik az önállósodást, és a csapataggá válást.

Kinek ajánlom ezt a programot?

Minden gyereknek, akár csendes vagy éppen harsány, szorongó vagy laza. Kifejezetten nagy segítség lehet az iskolába készülő gyermekeknek, akik új közösségbe kerülnek, vagy elsős-másodikos gyermekeknek, akiknek újabb és újabb elvárásokkal kell megküzdeniük.

Olyan gyerekeket viszont ebben a csoportban sajnos nem tudok fogadni, akiknek komolyabb beilleszkedési problémája van, aminek hátterében valamilyen pszichiátriai vagy idegrendszeri érintettségű probléma áll (pl.: autizmus spektrum zavar, magatartászavar, ADHD).

Mi történik a foglalkozásokon?

A mesék birodalmába jutva élesítjük az érzékszerveinket, a meséket hallgatva a saját belső képalkotó képességünkre támaszkodva felismerhetjük a meseszereplők érzelmeit, gondolatait, vágyait, ezeket megbeszéljük és a saját élményeinkhez kötjük. Az érzelmeinket megtanuljuk megnevezni, a megfelelő játékokkal és alkotó tevékenységgel a feszültséget oldani, pozitív tulajdonságainkat tudatosítani, bátorságot növelni.

Mik a részvétel kritériumai?

Mivel ez a program egy foglalkozás sorozat, amely ugyanazokkal a résztvevőkkel zajlik egy zárt csoportban, nagyon fontos, hogy a gyermekek lehetőleg minden alkalmon jelen legyenek! Fontos, hogy a gyerekek biztonságban érezzék magukat a saját érzéseikkel, ezért a csoporthoz később már nem lehet csatlakozni!

A foglalkozásokon a gyerekek önállóan, szülők nélkül vesznek részt (kivéve az első alkalom, amikor a szülők megfigyelőként jelen lehetnek). Ez sok gyermeknek nem könnyű, de a csoportba kerüléshez ez most elvárás. Ez az első lépés, amit önmagukért megtesznek.

Alapvető tudnivalók a programról:

1. 10 x 60 perc mesefoglalkozás állandó, zárt, kis létszámú csoportban.

2. Korosztály: 6-8 éves gyermekek.

3. Csoport létszám: 6-8 gyermek.

4. Az első alkalom 2019.09.24-én egy nyílt bemutató foglalkozás, ahol a szülők megfigyelőként lehetnek jelen és a foglalkozás végén lehetőségük van kérdéseket feltenni a programmal kapcsolatban. Ennek díja, amennyiben nem szeretne beiratkozni a további alkalmakra, 2500Ft/gyermek.

5. A 10 alkalom díja összesen 22.000 Ft, készpénzben az első alkalommal fizetendő.

6. Helyszín: Hámori Ház, 2119 Pécel, Ráday utca 25.

7. Időpontok: 2019.09.24.-től keddenként 16:15-től 17:15-ig.
A 10 alkalom időpontjai:
2019.09.24., 10.01., 10.08., 10.15., 10.22., 11.05., 11.19., 11.26., 12.03., 12.10.

Becsatlakozási lehetőség: 2019.09.24. és október 1.
(A szülők egy külön helyiségben megvárhatják a gyermeküket.)

8. Jelentkezés a gyerek@hamorihaz.hu email címen, illetve az alábbi űrlap kitöltésével.

01

Kedd

16:15

Időtartam: 1 óra

Létszám: 8 fő

Ár

1 fő / alkalom = 22.000 ,-

Hányan szeretnének jönni?

Eseményt szervezi: Bognár-Burik Bea
E-mail: gyerek@hamorihaz.hu

Kapcsolattartó adatai


Köszönjük jelentkezését! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.